Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи 1 категорії та батьків дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.05.2021 15:38
Кількість переглядів: 717

Згідно Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року №854 забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до 1 категорії та дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи послугами на санаторно-курортне лікування проводиться в межах бюджетних призначень та у порядку черговості.

В 2021 році на санаторно-курортне лікування передбачено 86% коштів від потреби для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1 та 100% коштів від потреби для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

В цьому році, як і попередні роки громадяни мають право вільного вибору санаторію відповідного до профілю основного захворювання або захворювання, яка є причиною інвалідності (відповідно довідки 070/0).

Постановою КМУ від 19 квітня 2021 року № 368 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2021 році» передбачено граничний розмір грошової допомоги для компенсації у 2021 році вартості путівок шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку, які мають ліцензію на проведення господарської діяльності з медичної практики за надання послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме:

 - для осіб, віднесених до категорії 1 — 8 262 гривні;

 - для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — 25 130 гривень;

- для дітей, яким установлена інвалідність, пов’язана з Чорнобильською катастрофою, у супроводі одного з батьків або особи, яка їх заміняє — 16 417 гривень.

Також, за попередньою інформацією, наданою деякими санаторно-курортними закладами, доводимо до вашого відома, що вартість наданих санаторно- курортних послуг у певні періоди оздоровчої кампанії 2021 року буде перевищувати встановлений розмір грошової допомоги та потребуватиме проведення доплати за рахунок власних коштів.

З метою своєчасного забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, просимо постраждалих терміново визначитись із санаторієм та датою оздоровлення в період 2021 року і звернутись до спеціалістів відділів управління соціальної політики за місцем проживання або до управління соціальної політики Коростенської райдержадміністрації за адресою: м. Коростень, вул. І. Франка каб.12( III поверх), телефон для довідок (04142) 4 23 65.

 У разі відмови громадянами від санаторно-курортного оздоровлення з будь яких причин, необхідно також обов’язково звернутись до спеціаліста і написати заяву про відмову.

Також, звертаємо Вашу увагу, що до 15 жовтня 2021 року проводиться прийом документів для забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування чи на отримання компенсації замість санаторно-курортної путівки на 2022 рік.

Громадяни, віднесені до категорії 1 подають:

- заяву про взяття на облік за встановленою формою;

- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/0;

- копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);

- копію паспорта;

- копію ідентифікаційного коду

Один з батьків дитини з інвалідністю або особа, яка їх заміняє подають:

- заяву про взяття на облік для отримання путівки за встановленою формою;

- довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/0;

- копію посвідчення дитини з інвалідністю (із вкладкою);

- копію свідоцтва про народження або копію паспорта дитини з інвалідністю;

- копію паспорта одного з батьків або особи, яка їх заміняє;

- довідку про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

При поданні документів для отримання грошової компенсації замість путівки, також, необхідно додати довідку з банківськими реквізитами постраждалої особи.

Прийом документів проводять центри надання адміністративних послуг, а також уповноважені особи за місцем проживання.

Начальник управління соціальної політики

Коростенської районної державної адміністрації

Лілія СИТНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь