Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від COVID-19 на Житомирщині: до області надійде більше 2,5 тисяч флаконів вакцини CoronaVac

Дата: 26.05.2021 19:18
Кількість переглядів: 339

Житомирська область отримає 2720 флаконів вакцини проти коронавірусної інфекції CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd.

Нагадаємо, що перша партія цієї вакцини у кількості 500 тис флаконів прибула в Україну 30 квітня 2021 року та пройшла лабораторний контроль. 18 травня ДП «Медзакупівлі Украі?ни» прийняло цю вакцину на склад. Розвезення відбувається відповідно до наказу МОЗ про розподіл.

24 травня контрагент ДП «Медзакупівлі України», який надає комплекс логістичних послуг, почав розвезення 500 тис флаконів вакцини з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. 

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, у стислі строки вакцина буде доставлена в усі регіони та у військові частини, зазначені у відповідному наказі МОЗ про розподіл. 

Відповідно до рішення Оперативного штабу МОЗ із вакцинокерованих інфекцій цю партію вакцини використають для щеплення таких пріоритетних груп: 

  • військовослужбовці Збройних Сил України;
  • працівники патрульної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби;
  • військовослужбовці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації;
  • працівники органів прокуратури;
  • працівники паливно-енергетичного комплексу;
  • члени офіційних делегацій на участь у XXIV зимових Олімпійських та XIII зимових Паралімпійських іграх, що відбудуться у лютому 2022 року в м. Пекіні, та у XXIV Дефлімпійських іграх, що відбудуться у травні 2022 року в Бразилії;
  • працівники санаторно-курортних закладів;
  • громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях (пріоритетно віком від 65 років, вакцинують пункти щеплення Донецької, Луганської, Херсонської областей, розташовані на підконтрольній Уряду України території). 

Нагадаємо, що від початку вакцинальної кампанії в Житомирській області щеплено 37 085 осіб.

Довідково. Вакцина CoronaVac – інактивована вакцина, що містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус. Організм реагує на нього, виробляючи власний імунітет. Такий метод вважається «традиційним» для виробництва вакцин. За схожим принципом діють вакцини проти поліомієліту, грипу, дифтерії, сказу. 

Термін придатності вакцини CoronaVac складає 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування логістичною компанією відбувається у холодильних машинах у спеціальних контейнерах. В кабіні кожного водія встановлені спеціальні логери температури з індикацією. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь