Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розмір допомоги при народженні дитини збільшать до 50 тисяч гривень

Дата: 28.05.2021 11:28
Кількість переглядів: 370

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, що передбачає збільшення розміру допомоги при народженні дитини з 2022 року. Відповідний проєкт закону «Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини» прийняли на засіданні уряду 26 травня. 

Фото без опису

Відтак, розмір допомоги планується встановити у розмірі 50 000 гривень уже із 1 січня наступного року. Як зазначається, виплата проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми допомоги виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Окрім того, з 1 січня 2023 року і в подальшому щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, я кий затверджується Кабінетом Міністрів України. Відповідно збільшиться і розмір допомоги при усиновленні дитини.

Зараз розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень виплачуються одразу, а решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн./місяць).

У Департаменті праці, соціальної та сімейної політики нагадують, що при народженні дитини також можна отримати «пакунок малюка», який безкоштовно надається всім батькам, незалежно від місця їх народження, безпосередньо у пологових будинках. У разі їх тимчасової відсутності у пологових будинках – у органі соціального захисту населення після звернення із відповідною заявою та довідкою з пологового будинка. У випадку їх відсутності – отримати відповідну компенсацію його вартості.

Допомогу при народженні дитини можна  оформити онлайн через додаток ДІЯ https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-narodzhenni-ditini. Це набагато зручніше і швидше, особливо це актуально під час пандемії: менше контактів з людьми – менше ризиків для здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь