Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Несподіваний гість міста Коростеня – у столицю древлян завітав лось. ВІДЕО

Дата: 28.05.2021 14:18
Кількість переглядів: 1695

Увечері 27 травня жителів міста Коростеня сколихнула новина про те, що в центрі міста через паркани стрибає дика травоїдна тварина. 

На місце події за дорученням голови Коростенської РДА Юрія Тарасюка відразу прибули спеціалісти відділу АПР, екології та економічної політики райдержадміністрації та мисливствознавець ГО «Коростенське товариство мисливців і рибалок» Олександр Гусаревич.

Півторарічний лось вражав своїми розмірами та фактом присутності у центрі міста. Знесилену тварину було виявлено на території тепломережі. Дикий гість заскочив туди через майже двометровий паркан, трохи травмувавши собі ратиці, наробив сполоху на території підприємства, проте вибратись назад не зміг й ліг на траву під деревом.

Приймати рішення щодо порятунку тварини необхідно було приймати швидко, адже лось є твариною сильною і агресивною, коли відчуває небезпеку. Хвилювання викликала думка про те, яку шкоду майну громадян та міста може нанести тварина, та найбільше – яку шкоду може нанести собі сам у «міських джунглях».

Силами й витримкою небайдужих громадян та волонтерів тварину загрузили в транспорт для перевезення великої рогатої худоби та доставлено до найближчого безпечного лісу.

Неочікуваного гостя міста випустили у 6-й обхід державного лісгоспу, кожним куточком якого опікується єгер Олексій Миколайович Бадіон. Можемо запевнити жителів Коростенського району тут лось буде під наглядом, адже всі хвилювались, щоб знесилена та втомлена тварина не стала легкою здобиччю для браконьєрів.

Зранку 28 травня єгер перевірив по слідам куди направився дикий гість. Лось вдало добрався до лісу та влаштувався там. У цих лісах представників його виду немає, тож на даній території він вже став господарем.

Ми щиро вдячні журналістам Молодіжного медіа Коростеня, небайдужим жителям міста Коростеня, які повідомили про присутність дикої тварини в центрі міста і не залишились осторонь її подальшої долі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь