Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МКІП оголошує проєкти, що будуть реалізовані в рамках програми “Велика Реставрація” в 2021 році

Дата: 02.06.2021 11:26
Кількість переглядів: 397

Міністерство культури та інформаційної політики України публікує перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, що будуть реалізовані в 2021 році в рамках проєкту “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”.

Фото без опису

“Наша культурна спадщина поступово руйнується і не може чекати вічно. Вагатись і затягувати процес немає часу. Вже цього року завдяки “Великій Реставрації” проведуться роботи над 22 об’єктами. Впевнений, це дозволить їм привернути увагу ще більшої кількості туристів і стати точками атракції, що сприятимуть економічному піднесенню відповідного міста чи регіону”, – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Перелік проєктів, рекомендований експертною групою, був визначений з урахуванням: об’єктивності та повноти інформації, наданої у заявках, враховуючи розроблену науково-проектну документацію із кошторисом видатків; дотримання принципу територіальності розташування пам’яток культурної спадщини; об’єктів – пам’яток культурної спадщини, на яких уже розпочато роботи з реставрації, консервації, ремонту, а також фінансування на поточний рік. 

Оголошення про початок другого відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах у межах проєкту “Велика Реставрація”, буде опубліковано на офіційному вебсайті МКІП.

Затверджений перелік проєктiв зі списку, які відповідно до рекомендації експертної групи будуть першочергово реалізовані в рамках проєкту “Велика Реставрація” в 2021 році. 

Наразі МКІП працює над внесенням змін до законодавства, що дасть можливість об’єктам комунальної форми власності взяти участь у програмі «Велика Реставрація».

Міністерство культури та інформаційної політики України переконане, що об’єкти комунальної форми власності зможуть взяти участь у другому відборі проєктів у межах програми «Велика Реставрація». 

Перелік проєктів, які будуть реалізовані в рамках програми “Велике будівництво” у 2021 році, затверджено наказом МКІП  від 18.05.2021 № 337. З переліком ознайомитися ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь