Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чому приватизація важлива? Роз’яснення надає Фонд державного майна України

Дата: 03.06.2021 14:03
Кількість переглядів: 311

В Україні набирає обертів приватизація державного майна. Фонд держмайна повертає довіру до процесів приватизації, оренди та корпоративного управління та надає роз’яснення, чому важлива приватизація. 

Потрібно навести лад! На сьогодні в Україні понад 3600 державних підприємств, якими керують 96 органів управління. З цього переліку близько 1000 підлягають приватизації, а майже 1000 – непрацюючі, які вже можна лише ліквідувати – борги перевищують вартість. І з часом кількість доведених до ліквідації державних активів лише зростатиме, разом зі збитками для держави.

Залучаємо сталі інвестиції! Статистика свідчить, що на кожну гривню витрачену при приватизації, додатково вкладається 4-6 гривень у модернізацію активів та створення нових робочих місць.

Пройти європейським шляхом! Станом на 1990 рік в Польщі було близько 8,5 тисяч державних підприємств, сьогодні їх близько 40. В Україні на сьогодні близько 3600 державних активів – ми маємо пройти шляхом всіх успішних країн з ринковою економікою.

Відновити економіку! Мета приватизації – перетворення непродуктивних активів на продуктивні шляхом залучення компетентних інвесторів через приватизацію непрофільних для держави об’єктів на онлайн-аукціонах.

Приватизація – це нові робочі місця, модернізація активів, інвестиції та надходження у бюджет.

Нагадаємо, що 19 травня заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський провів засідання регіональної робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Житомирській області. 

Як повідомлялося раніше, у Житомирській області виставлено на приватизацію 13 будівель


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь