Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зараз у переліку на приватизацію більше 1000 об’єктів, але їх кількість постійно збільшується

Дата: 16.06.2021 16:35
Кількість переглядів: 317

Про це заявив заступник голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

Фото без опису

«Ми бачимо, що зараз в переліку на приватизацію більше 1000 об’єктів. Вони різні: від великих підприємств до невеликих сараїв в містечках та селах. Це інвестиційне меню постійно розширюється. Є можливість включати нові об’єкти, які не використовуються державою за профілем. Ми бачили такі об’єкти з вами. План на 2021 рік – це 12 млрд грн», – наголосив Костянтин Кошеленко.

Він також додав, що з цієї суми 3,7 млрд очікується саме від малої приватизації. На сьогодні 200 аукціонів вже успішно проведені. В результаті 1,5 млрд гривень вже очікуються до бюджету.

«Ми маємо позитивну динаміку з точки зору надходження до бюджету, учасників аукціонів, зростання ціни. Тому впевнені в тому, що цей рік буде завершено успішно», – сказав заступник голови Фонду.

Як зазначив Костянтин Кошеленко, якщо подивитися на структуру приватизації, то є декілька окремих проєктів, які можна проговорити окремо. Це спиртові активи. Після демонополізації спиртової галузі заводи пішли на приватизацію. Вже більше ніж 25 із них продано. До бюджету очікується вже більше ніж 1,2 млрд гривень. Заводи продаються від непрацюючих до працюючих.

«У цьому році очікуємо продовження аукціонів і ще більше зростання ціни», – заявив Костянтин Кошеленко.

Про підсумки приватизації за останні декілька років розповів на форумі заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко – дивіться у ВІДЕО нижче. 

Нагадаємо, що другий день форуму відкрив Президент України Володимир Зеленський.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь