Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Створення Національного природного парку на території Словечансько-Овруцького кряжу обговорили на робочій зустрічі з заступником міністра Міндовкілля Олександром Краснолуцьким

Дата: 26.06.2021 10:30
Кількість переглядів: 569

24 червня в Овруцькій міській раді відбулась робоча зустріч на чолі з заступником міністра Міндовкілля Олександром Краснолуцьким, заступником голови Житомирської ОДА Віктором Градівським, Народним депутатом України Володимиром Арешонковим, головою Коростенської районної державної адміністрації Юрієм Тарасюком, директорами лісгоспів, представниками Держлісагентства,  громадськістю з питання створення Національного природного парку на території Словечансько-Овруцького кряжу.

Як повідомляє прес-служба Овруцької міської ради, попередньо неодноразово були проведені зустрічі під час яких опрацьовувалось вищезазначене питання. В свою чергу Житомирською ОДА були направлені листи на лісові господарства Овруччини, а саме: ДП «Словечанське лісове господарство», ДП «Овруцьке спеціалізоване господарство», ДП «Овруцьке лісове господарство», ДП «Словечанський лісгосп АПК» про надання погодження. Звернення було і від депутатського корпусу Овруцької міської ради до голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка з проханням підтримки та вирішення питання щодо створення Національного природного парку.

Дане питання залишається не вирішеним, що в свою чергу гальмує процес створення Національного парку на території Словечансько-Овруцького кряжу.

Під час жвавого обговорення та проведення дискусії з даного питання заступником міністра було запропоновано у двотижневий термін лісовим господарствам ще раз опрацювати території, які можливі для передачі майбутньому парку.

Довідково:

Саме за ініціативи представників Овруцької та Словечанської територіальних громад від 2019 року ГО «Українське товариство охорони птахів» (далі – Товариство) взяла на себе відповідальність розробити пакет документів щодо створення Національного природного парку (далі – НПП) «Словечансько-Овруцький кряж» у Житомирській області. Станом на 09 грудня 2020 року Товариством розроблене та погоджене у Міндовкілля клопотання щодо створення зазначеного НПП. Клопотання та, зокрема, пропонована територія Парку була представлена зацікавленим сторонам для ознайомлення і погодження.

Фото без опису

 

 
 
 
 
 
Фото без опису
Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь