Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19: Швидкість розповсюдження штаму “Дельта” залежить від виконання людьми карантинних норм, — МОЗ

Дата: 01.07.2021 14:49
Кількість переглядів: 252

Як повідомив Заступник Міністра охорони здоров’я України – Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, 23 червня в Україні зафіксовані перші два випадки захворювання на COVID-19 штаму “Дельта”.

 

МОЗ України інформує, що ВООЗ розробила нову класифікацію штамів коронавірусної хвороби – “дикий” варіант (той, що походить з Уханя), “Альфа”, “Бета”, “Гамма” та “Дельта”.

Інша назва штаму “Дельта” – індійський штам. 96% нових випадків коронавірусної хвороби у Великій Британії – це штам “Дельта”.

Розповсюдження COVID-19 загалом та, зокрема штаму “Дельта” залежить від міграції населення та від дотримання протиепідемічних норм.

МОЗ наголошує, що попри те, що на всій території України встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, продовжують діяти загальні карантинні норми (носіння маски, збереження фізичної дистанції тощо).

Швидкість розповсюдження штаму “Дельта” залежить від виконання людьми карантинних норм.

Також МОЗ зазначає, що усі вакцини проти COVID-19, які рекомендовані до використання, ефективні проти штаму “Дельта” та перш за все захищають від тяжкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби.

Відповідно до досліджень відомств охорони здоров’я Великої Британії, вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech демонструє ефективність 88% до нового штаму “Дельта”, вакцина AstraZeneca – 67%. При цьому, ефективність вакцини Pfizer у запобіганні госпіталізації для штаму “Дельта” складає 96%, а для вакцини AstraZeneca – 92%.

Це свідчить про те, що вакцини Pfizer та AstraZeneca, які використовує Україна для масової імунізації, ефективні як у запобіганні симптоматичного перебігу, так і в попередженні важкого перебігу COVID-19, викликаного новим штамом Дельта. Щодо ефективності інших вакцин наразі тривають дослідження.

Нагадаємо, що від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 1 965 660 людей, з них отримали 1 дозу – 1 965 658 людей.

Зокрема понад пів мільйона українців щепилися безпечною та ефективною вакциною CoronaVac.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь