Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лісівники ДП «Народицький спецлісгосп» дбають про чистоту довкілля

Дата: 11.07.2021 21:25
Кількість переглядів: 558

Працівники неодноразово зверталися до громадськості з попередженнями про недопустимість засмічення лісових масивів побутовими відходами, закликами не завдавати йому шкоди – це відомо кожному. Але надто часто люди про це забувають. Частіше можна побачити що в місцях масового відпочинку, а й навіть у віддалених куточках видно сліди варварства і неохайності: папір, пляшки, поліетилен, пластик, консервні банки, гори побутового та виробничого сміття.

Фото без опису

Проте не всі відпочиваючі відносяться до праці інших з повагою, нерідко в місцях відпочинку можна зустріти понівечені аншлаги та залишене сміття яке вітер розносить по лісових насадженнях.

Берегти ліс, не смітити в лісі, не завдавати йому шкоди – істини відомі кожному. Для того, щоб уникнути таких «краєвидів» сміття, лісівники встановлюють у лісах аншлаги, банери на різні теми «Не смітити», «Не палити» та інші. Вздовж автодоріг, у різних мальовничих куточках обладнано спеціально пристосовані місця для відпочинку зі столами, лавками, місцями для вогнища та контейнерами для збору сміття. Створення у лісових масивах мережі таких пунктів є одним з важливих заходів, спрямованих на охорону та захист лісу. Проте сміття не стає менше.

Фото без опису

На допомогу лісівникам у прибиранні узбіччя автошляху дороги Народичі - Малин прийшли працівники ПЗ «Древлянський», з якими спільними зусиллями зібрали 56 мішків побутового сміття.

Лісова охорона підприємства закликає громадян бути чемними та культурними, не смітити в лісі, прибирати за собою після відпочинку, але ефективнішою була б зміна ставлення людей до природи. Потрібно, щоб кожна людина розуміла свою відповідальність і знала, якої непоправної шкоди природі може завдати забруднення довкілля.

Фото без опису

Згідно ст.73 «Засмічення лісів відходами» тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти п'яти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від п’ятдесяти до сто неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Головне – дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Дуже хочеться вірити, що для нас усіх - жителів громади це є щоденним життєвим девізом, а не гаслом!

ДП «Народицький спецлісгосп»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь