Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Функції органів містобудування місцевих рад та держадміністрацій будуть розмежовані – Уряд підтримав законопроєкт

Дата: 29.07.2021 15:02
Кількість переглядів: 387

Уряд схвалив розроблений Мінрегіоном законопроєкт щодо розмежування функцій між уповноваженими органами містобудування та архітектури місцевих рад та структурними підрозділами обласних і районних державних адміністрацій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів. 

Фото без опису

«Передача низки повноважень у сфері містобудування та архітектури органам місцевого самоврядування матиме позитивний вплив на підвищення спроможності територіальних громад», – зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Закнопроєктом вносяться зміни до Законів України «Про архітектурну діяльність», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зокрема, змінами передбачається:

– утворення у складі сільських, селищних та міських рад уповноважених органів з питань містобудування та архітектури. Керівники цих підрозділів за посадою будуть головними архітекторами відповідних адміністративно-територіальних одиниць. Вони повинні мати робочий стаж за фахом щонайменше 3 роки і призначатимуться виключно за результатами конкурсу;

– при уповноважених органах з питань містобудування та архітектури, крім центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері архітектури, утворюються архітектурно-містобудівні ради як дорадчі органи, що діятимуть на громадських засадах.

Також проєктом Закону вносяться зміни до статті 151 Земельного кодексу України в частині розмежування функцій уповноважених органів з питань містобудування та архітектури стосовно порядку погодження питань, пов’язаних з викупом земельних ділянок для суспільних потреб або з мотивів суспільної необхідності.

Нагадаємо, раніше під час конференції «Фінансування та інвестиції в громадах» Міністр Олексій Чернишов зазначив, що мета держави — розкрити інвестиційний потенціал кожної громади в Україні.

Міністерство розвитку громад та територій України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь