Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До кінця 2021 р. повноцінно працюватимуть 600 реконструйованих амбулаторій та 200 приймальних відділень у лікарнях

Дата: 02.08.2021 14:57
Кількість переглядів: 297

Про це повідомив заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час виступу на Форумі “Україна 30. Децентралізація”.

Фото без опису

“Мета децентралізації – не просто створення громад, необхідно створити сучасні умови життя для кожного мешканця в кожній ОТГ нашої країни, тому вкрай важливо забезпечити розвиток медичної інфраструктури в маленьких селах і селищах, щоб у людей був доступ до якісних медичних послуг саме там, де вони проживають”, – підкреслив він.

Під час виступу на Форумі Кирило Тимошенко поінформував, що наразі в межах програми Президента України “Велике будівництво” 118 приймальних відділень – з запланованих 200 – вже реконструйовані й оснащені новим діагностичним обладнанням; ще 83 приймальних відділення – юридично вводяться в експлуатацію і найближчим часом, протягом 1-2 місяців розпочнуть свою роботу.

Крім того, з державного бюджету на побудову та реконструкцію й оснащення амбулаторій було виділено 4,5 млрд грн. 449 медичних амбулаторій вже повноцінно працюють, реконструкція 151 амбулаторії завершиться цього року.

Також Кирило Тимошенко анонсував запуск у 2022 році проєкту з реконструкції обласних лікарень у кожному обласному центрі в країні.

“Наше завдання – реконструювати усі відділення та корпуси усіх обласних лікарень: одну дитячу та одну дорослу лікарню в кожному обласному центрі”, – сказав він.

Наразі готується проєктно-кошторисна документація, будівництво розпочнеться наступного року. Орієнтовна вартість проєкту – 20 млрд грн із державного бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь