Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обирай легальну зайнятість – ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!

Дата: 03.08.2021 11:28
Кількість переглядів: 468

30 липня у світі відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, цей день започатковано 2013 року Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй. Коростенський міський центр зайнятості щороку долучається до інформаційної кампанії.

Фото без опису

Так, 29 липня заступник директора Жанна Кравчук взяла участь у засіданні круглого столу за участю соціальних партнерів з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Метою проведення заходу є підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочування людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Фото без опису

30 липня в приміщенні центру зайнятості було проведено семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» для безробітних. Учасників заходу поінформовано щодо законодавства по протидії торгівлі людьми, наслідками та видами допомоги, яку можуть отримати постраждалі, наголошено про небезпеку нелегальної зайнятості, зокрема за кордоном, надані поради щодо власної безпеки при виїзді за межі України.

Фото без опису

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття та низька якість життя населення і далі змушують громадян шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є жінки та діти. Найпоширенішими злочинами такого роду для України є сексуальна експлуатація, насильство, жорстоке поводження з дітьми, використання праці дітей. Саме через легковажність та недостатню проінформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни опиняються в скрутних ситуаціях.

Фото без опису

Кожному запрошеному були роздані друковані матеріали з контактами, куди можна звернутися у разі виявлення фактів торгівлі людьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь