Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У кожній громаді мають бути фахівці із соціальної роботи, – Марина Лазебна

Дата: 05.08.2021 00:11
Кількість переглядів: 421

З 1 вересня цього року стартує новий пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який допоможе територіальним громадам організувати соціальну роботу з сім’ями та дітьми, що належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах. Відповідна постанова прийнята сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Цей проект покликаний допомогти сім’ям з дітьми вийти зі складних життєвих обставин, зокрема допомогти їм оформити соціальну допомогу, знайти роботу, забезпечити догляд за дітьми та близькими похилого віку», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, 42% громад досі не мають можливості надавати якісні соціальні послуги через брак відповідних фахівців та коштів у місцевих бюджетах. Внаслідок цього соціальні ризики виявляються не своєчасно у таких громадах, а сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, не отримують своєчасну допомогу.

«Кожна громада має розвивати соціальні послуги, які необхідні для її мешканців. Для цього там мають працювати фахівці з соціальної роботи, які будуть оцінювати потреби у послугах людей, які звернулися за призначенням допомоги. На впровадження базових соціальних послуг громади мають передбачити фінансування з місцевих бюджетів», – зазначила Марина Лазебна.

Громади, які візьмуть участь у пілотному проекті, отримають необхідні транспортні засоби та комп’ютерне обладнання для фахівців із соціальної роботи. Окрім технічного забезпечення, фахівці громад пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи і надання соціальних послуг населення.

Крім того, в рамках проекту у територіальних громадах буде проводитись апробація механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на забезпечення комплексною соціальною підтримкою малозабезпечених сімей та одиноких матерів. Така підтримка передбачає надання адресної грошової виплати разом із соціальними послугами.

«Ми змінюємо підходи до надання соціальної допомоги. Людині буде виплачуватися не лише адресна грошова допомога від держави, а й надаватимуться за місцем її проживання соціальні послуги, які допоможуть їй вийти зі складної життєвої ситуації», – підкреслила Марина Лазебна.

Пілотний проект проходитиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2023 року в рамках проекту Модернізація системи соціальної підтримки населення України, який реалізується Міністерством соціальної політики України спільно зі Світовим банком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь