Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Всеукраїнському форумі «Україна 30» Олена Зеленська презентувала 26-й україномовний аудіогід

Дата: 05.08.2021 09:27
Кількість переглядів: 233

На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України» перша леді Олена Зеленська разом з Послом України в Німеччині Андрієм Мельником презентували 26-й україномовний аудіогід у межах проекту культурної дипломатії. Цього разу українська мова зазвучала в стінах німецького палацу Сансусі, який до 1914 року був літньою резиденцією прусських королів. Сьогодні комплекс входить до десятки найвідоміших архітектурних пам’яток Німеччини, щороку його відвідують близько 350 тисяч осіб.

Фото без опису

Сансусі – це одноповерхова вілла, що складається з десяти головних залів: мармурового, концертного залів, кабінету, бібліотеки, довгої галереї тощо. Відомо, що в часи Другої світової війни Сансусі був місцем зберігання цінних предметів мистецтва з потсдамських і берлінських палаців.

Фото без опису

«Аудіогіди – це своєрідний портал. Натиснувши одну кнопку й обравши синьо-жовтий прапорець, уже зараз можна почути, як 26 музеїв у 17 країнах світу говорять з нами українською. Я дуже хочу та вірю, що з кожним новим аудіогідом ми будемо розширювати нашу географію, як це відбувалося цього року», – зазначила перша леді.

У межах форуму також відбулося масштабне обговорення культурної й інформаційної політики держави та її пріоритетів. Олена Зеленська наголосила на важливості роботи в напрямі культурної дипломатії, що є наймасштабнішим майданчиком для діалогу та доступним простором для спілкування й взаєморозуміння між країнами: «Ми помітні у світовому культурному просторі. Нас видно й нас чути. І я хочу, щоб наш голос звучав ще сильніше».

Нагадаємо, що за останні два роки перша леді розширила мережу аудіогідів у музеях світу. Українська мова вже звучить у Франції, Італії, Австрії, Німеччині, Туреччині, Латвії, Литві, Чорногорії, Киргизстані, Узбекистані, Данії, Швеції, Вірменії, Казахстані, Болгарії, Азербайджані, Кенії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь