Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк взяв участь у нараді, що проходила під головуванням Прем’єр-міністра України та за участі дружини Президента України

Дата: 09.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 436

Сьогодні голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк взяв участь у нараді, що проходила під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі дружини Президента України Олени Зеленської, голів обласних та районних державних адміністрацій.

Фото без опису

На нараді було розглянуто першочергові заходи для попередження випадкам домашнього насильства та дієвої допомоги громадянам, які постраждали від цього явища.

На жаль, на сьогоднішній день домашнє насильство є надзвичайно важливою соціальною проблемою нашого суспільства. Актуальними залишаються і питання відповідальності кривдників жертв насильства та направлення їх на обов'язкову корекцію, що потребує внесення змін у законодавство.

Фото без опису

Під час наради було наголошено на тому, що на місцях  слід більше уваги приділяти моніторингу проблемних родин, як для виявлення випадків насильства, так і для запобігання їх повторенням після звернення громадян за допомогою.

Фото без опису

Як було зазначено під час наради, для людей, які зіштовхнулись з домашнім насильством, можливість розірвати це коло й отримати фахову допомогу в безпечному місці дуже важлива.

Фото без опису

Як відзначив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко під час наради: "Вже цього року в області розпочнеться створення мережі спеціалізованих закладів для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Цільову державну субвенцію цьогоріч отримають одразу сім громад: Курненська, Романівська, Овруцька, Хорошівська, Семенівська, Березівська та Олевська. На це Уряд виділив понад 21 мільйон гривень".

Зауважимо, що на сьогоднішній день в Житомирській області вже створено 11 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь