Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У дику природу Коростенщини випущено ще 100 голів дикого фазана мисливської породи

Дата: 11.08.2021 15:13
Кількість переглядів: 655

«Мисливець не той, хто уміє цілити з рушниці. Мисливець той, хто любить природу і робить для довкілля корисні добрі справи» – говорить народна мудрість.

Вже стало доброю традицією піклування про дике біорізноманіття угідь Коростенщини представниками ГО «Коростенське товариство мисливців рибалок».

9 серпня представниками ГО «Коростенське товариство мисливців і рибалок»за участі голови громадської організації Володимира Миколайовича Рафальського, мисливствознавця Олександра Гусаревича, єгерів Василя Подіка та членів президії Валентина Панченко, Василя Пашинського та членів товариства випущено у дику природу Коростенщини ще 100 голів дикого фазана мисливської породи. У попередні роки ГО «Коростенське ТМР» вже випустили у дику природу сотні фазанів румунської та мисливської породи, які за цей час добре облаштувались на лісових угіддях нашого району.

Наразі випуск фазана звичайної мисливської породи відбувся в лісових урочищах поблизу села Клочеве у 5 обході за межами населеного пункту.

Ціль заходу – розведення та відтворення дикої популяції фазана на Поліссі.

Попередньо фазани пройшли пристосування в адаптивних вольєрах, які розташовані в глибині лісових хащів. Адже саме тут умови їх утримання аналогічні природно-кліматичним умовам перебування птахів у дикій природі. На місцях випуску птахів вже облаштовано прикормовочні майданчики й годівнички.

«Сьогодні фазанів із тимчасових адаптаційних вольєрів випущено в дику природу, так як птахи ростуть і потребують більших ареалів для свого існування і природного відтворення. Найближчим часом заплановано додатковий випуск 200 голів молодняка фазанів у мисливському обході №6. Маточне поголів’я фазанів залишається в селі Межирічка, де розташований основний вольєр. Там утримуються птахи з метою відтворення яєць, їх інкубування та подальшого отримання молодняка фазанів» – розповів мисливствознавець Олександр Гусаревич.

За словами представників громадської організації, в найближчих планах передбачено випуск у дику природу оленя плямистого та дикого кабана, популяція якого останнім часом знижується.

ГО «Коростенське товариство мисливців і рибалок» закликає всіх мисливців та жителів району не здійснювати полювання на фазана в найближчі 3-4 роки для того, щоб даний вид птахів зміг добре пристосуватися та відтворитися в умовах нашої природно-кліматичної зони.

Інформація відділу агропромислового

розвитку, екології та економічної

політики Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь