Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк взяв участь у спільній нараді з представниками деревообробної і лісової галузей Житомирської області

Дата: 17.08.2021 18:50
Кількість переглядів: 438

Робочу нараду з представниками деревообробної і лісової галузей Житомирської області щодо врегулювання діяльності підприємців, зокрема, виникнення труднощів із закупівлею деревини провів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Також у нараді взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, народні депутати Сергій Кузьміних та Тетяна Циба, підприємці деревообробної галузі Олевської та Овруцької громад та прилеглих до них сіл, представники лісових господарств області та громадськість.

Зокрема, учасники наради обговорили труднощі закупівлі підприємцями деревини та інших матеріалів для виробництва на аукціонах, наявність запасів сировини у Житомирській області, а також можливість врегулювання цінової політики у регіоні. Також учасники наради обговорили потребу у продовженні роботи над законопроєктом про ринок деревини.

«Регуляторна політика та ціноутворення на ринку деревини — це питання на рівні всієї держави. Сьогодні існують певні труднощі щодо закупівель сировини для виробів з дерева, зокрема, у малих підприємців. Сподіваюся, що наша спільна конструктивна робота у вирішенні даних питань, за участі народних депутатів, буде врахована у змінах в законодавчих актах щодо закупівель деревини на аукціонах. Наразі на розгляді у Верховній Раді України перебуває відповідний законопроєкт, який може докорінно врегулювати дану ситуацію. Однак, хочу наголосити, що всі підприємці повинні розуміти — у вашій діяльності немає місця використанню нелегальної деревини», — сказав Віталій Бунечко під час наради.

Також під час заходу були розглянуті питання щодо боротьби з нелегальними рубками лісу, відновлення лісових насаджень після минулорічних пожеж у Житомирській області, а також можливі шляхи встановлення нижчих цін на деревину у регіоні.

Нагадаємо, що 12 серпня під головуванням заступника голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександра Федька відбулося засідання щодо інвентаризації водних об’єктів та лісових ресурсів.

Довідково. Основними користувачами земель лісового фонду Житомирщини є Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, до складу якого входить 21 підприємство, які використовують 800 тис. га земель лісогосподарського призначення та Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради та його 10 дочірніх підприємств – майже 300 тис. га.

За 2020 рік область посіла перші місця по Україні:

за площею рубок лісу, яка склала 63,8 тис. га або майже 17% від їх загальної площі по Україні;

по заготівлі круглого лісу – 3301,3 тис. м3або 18,5% від загального обсягу по Україні;

по відтворенню лісів – 8014 га або майже 18% від загального обсягу по Україні.

За січень-червень 2021 року у деревообробній галузі обсяги виробництва зросли на 9,7%, проти їх зменшення на 1,3% у січні-червні 2020 року.

Обсяг реалізованої промислової продукції галузі за січень-червень 2021 року склав 4689,2 млн грн, що на 56,0% більше, ніж за січень-червень 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь