Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Коростенському районі відбувся І Фестиваль народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району «Моя Україна – єдина та вільна»

Дата: 23.08.2021 15:12
Кількість переглядів: 1162

22 серпня в Коростенському районі, а саме в парку відпочинку та дозвілля села Ушомир Ушомирської територіальної громади за ініціативи голови Коростенської районної державної адміністрації з нагоди Дня Державного Прапора та 30-ої річниці Незалежності України відбувся І Фестиваль народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району «Моя Україна – єдина та вільна».

Фото без опису

На щедрій Ушомирській землі завдяки ініціатору свята та організації голови Ушомирської територіальної громади Людмилі Малій, генерального спонсору – АЗС UPG в цей день зібралось 13 територіальних громад Коростенського району, а також 13 старостинських округів Ушомирської громади.

Фото без опису

В ході підготовки до Фестивалю відповідальними працівниками Коростенської районної державної адміністрації під керівництвом Юрія Тарасюка, працівниками, жителями Ушомирської сільської ради під керівництвом Людмили Малої була пророблена титанічна робота. Адже проведення заходів до 30-ої річниці Незалежності України – це надзвичайно відповідально та важливо.

Варто сказати, що гості свята, його учасники відзначили, що Фестиваль пройшов на найвищому рівні. Особливо людей вразила атмосфера єднання, взаємного розуміння, підтримки між громадами великого Коростенського району.

Розпочинаючи Фестиваль, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк та голова Ушомирської ТГ Людмила Мала обійшли всі виставкові локації територіальних громад району. За давньою українською традицією гостей та учасників свята зустріли святим хлібом – короваєм.

В свою чергу після виступу зведеного хору Ушомирської територіальної громади та вітального слова очільника Коростенського району Юрія Тарасюка, заступниці голови Коростенської районної ради Олени Харченко, на сцену зі своїми короваями вийшли голови всіх територіальних громад району.

Вони привітали присутніх на святі жителів району, учасників самодіяльних народних колективів зі святом та від усієї душі побажали миру нашій державі, процвітання, єднання українців та нових здобутків на світовій арені. Відбулось нагородження кращих з кращих жителів району.

Надзвичайно чуттєвим було і підняття Державного Прапора України. Як відзначив на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Тарасюк: «Символічно, що на І Фестивалі народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району піднімали Державний Прапор України захисники її миру, незалежності, суверенітету – учасники АТО з усіх територіальних громад великого Коростенського району».

Фото без опису

Кожного із 13 учасників АТО, які цього дня піднімали Державний Прапор, в свою чергу відзначив народний депутат України Володимир Арешонков.

Особливу атмосферу створили вихованці державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», яких цього дня до Ушомира привіз директор навчального закладу, наш земляк Василь Петрович.

Далі розпочались виступи аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району. Різноманіття номерів дарувало величезне задоволення глядачам свята. Вони могли впевнитись в тому, що наш Коростенський район – це край дуже талановитий, творчий і багатий на традиції.

Впевнитись в цьому можна було і під час представлення територіальних громад на їх виставкових локаціях. Все навкруги майоріло неперевершеними вишивками, творчими ручними роботами, цікавим оздобленням. На виставках також була представлена традиційна українська кухня, яку посмакувати міг будь-хто із гостей та учасників свята.

Не забули організатори і про малечу. Для них було облаштоване ігрове містечко. Подарувати свято морозива для дітей та дорослих завітала компанія «Рудь».

Зірковою гостею Фестивалю, її окрасою стала Народна артистка України – Наталія Бучинська. По завершенню її виступу ми поцікавились у пані Наталії чи сподобався її на Фестиваль та що б вона хотіла побажати жителям Коростенського району з нагоди свята.

А завершився І Фестиваль народної творчості аматорських колективів та виконавців громад Коростенського району «Моя Україна – єдина та вільна» святковою дискотекою.

Наступного року проведення Фестивалю планується провести вже в наступній територіальній громаді нашого району.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь