Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк взяв участь у великому освітянському форумі «Освіта Житомирщини 30: час важливих змін»

Дата: 27.08.2021 09:20
Кількість переглядів: 307

Надзвичайно важливі питання розбудови сучасної освіти для нашої країни, нашої області розглядались 27 серпня в місті Малині Коростенського району під час великого освітянського форуму «Освіта Житомирщини 30: час важливих змін», участь в якому також взяв голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк.

Участь у форумі також взяли голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, заступник голови ОДА Юрій Оханський, заступник голови обласної ради Володимир Ширма, народні депутати України, Малинський міський голова Олександр Ситайло, голови райдержадміністрацій та територіальних громад, депутати обласної ради, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Наталія Осипович, керівники місцевих органів управління освітою, закладів вищої, фахової передвищої та професійної, позашкільної  та післядипломної освіти, профільних ліцеїв та закладів інституційного догляду, представники Управління державної служби якості освіти в Житомирській області, а також обласних установ.

Зібрання такого форуму напередодні початку нового навчального року є дуже важливим. Адже ключовим та найголовнішим завданням місцевих органів влади є створення належних, безпечних умов для організації освітнього процесу, реалізації освітньої реформи, яку постійно вдосконалює та осучаснює Міністерство освіти та науки.

Під час форуму було проведено аналіз роботи освітньої галузі регіону, який довів готовність, здатність педагогів до її розбудови, продемонстрував високий рівень фахової майстерності та небайдужість вчителів до майбутнього нашої держави.

Особливу увагу було звернуто на створенні нового освітнього простору. Присутні відзначили, що:

???? реалізація президентської програми Велике будівництво дозволила лише у минулому році створити сучасний освітній простір у 10 школах та садочках Житомирщини. Ще 6 освітянських об'єктів будуть модернізовані у 2021 році. До речі, саме завдячуючи цій програмі, сьогодні ми проводимо наш освітянський форум у оновленому Центрі культури і дозвілля, реконструкція якого була завершена у цьому році;

???? реалізація реформи шкільного харчування, яка була ініційована та зараз активно впроваджується завдяки підтримці Олени Зеленської;

???? придбання ноутбуків для вчителів та інтернетизація шкіл у віддалених населених пунктах;

???? придбання шкільних автобусів для комфортного і безпечного підвезення учнів.

Як наголосив очільник Житомирської області: "Наше спільне завдання зробити все можливе, аби забезпечити належні умови навчання, починаючи від міської до найменшої сільської школи".

"Напередодні нового 2021-2022 року навчального року хочу долучитись до всіх вітальних слів на адресу освітян, батьків, учнів та побажати всім міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту та нових здобутків!" - підсумував участь у форумі на своїй офіційній сторінці у Фейсбук голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь