Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

28 серпня вшанують пам’ять захисників України

Дата: 28.08.2021 10:58
Кількість переглядів: 281

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення 29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото без опису

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України, саме на соняшникових полях. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.

Як відзначив на своїй сторінці у Фейсбук голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк:

"29 серпня – одна з найтрагічніших дат війни на Сході України, яка назавжди викарбувалася у пам’яті та новітній історії. Цього дня ми віддаємо шану захисникам, які боронили нашу Батьківщину, віддавали своє життя за її свободу та незалежність.

Війна на Донбасі стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей — тих, хто безпосередньо знаходиться на території бойових дій, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекає дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.

В глибокій шанобі схиляємо голову перед пам’яттю захисників України".

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Вшанувати пам’ять загиблих жителів Коростенщини, покласти квіти до меморіального комплексу "Воїнам антитерористичної операції від громади Коростенського району" по вул. Грушевського, 60/2 працівники Коростенської районної державної адміністрації вийдуть сьогодні о 12.00. Пропонуємо долучитись всіх небайдужих жителів міста Коростеня та Коростенського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь