Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація проти COVID-19: На Житомирщині щеплено більше 60 % освітян, – ОДА

Дата: 02.09.2021 08:35
Кількість переглядів: 312

Про це повідомив заступник начальника управління-начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Юрій Салімонович журналістам телеканалу «UA: ЖИТОМИР».

  Станом на 31 серпня в області найбільше вакциновано працівників освіти у Бердичівському районі – майже 66 % отримали 1 дозу та близько 41 % – 2 дози.

 Найменше щеплених від коронавірусної інфекції освітян у Коростенському районі – близько 55 % отримали 1 дозу та 33 % – 2 дози. Зокрема в Гладковицькій, Ушомирській та Олевській територіальних громадах.

 Юрій Салімонович також зауважив, що заклади професійної та професійно-технічної освіти випереджають заклади загальної середньої освіти Житомирської області за кількістю вакцинованого персоналу та наразі вже досягли необхідної позначки.  

З огляду на збільшення кількості нових випадків захворювання на коронавірус в Україні та Житомирщині зокрема, під час селекторної наради з головами РДА та територіальних громад заступник голови облдержадміністрації Юрій Оханський наголосив на необхідності пришвидшення темпів проходження освітянами області вакцинації проти Covid-19.

Адже відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року” у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу.

Юрій Оханський нагадав, що вакцинація працівників закладів освіти проводиться організовано, мобільними бригадами з імунізації.

 Алгоритм запису та проведення вакцинації освітян проти COVID-19 визначено Міністерством охорони здоров’я України та передбачає такі етапи:

керівники закладів освіти формують списки охочих вакцинуватись у своєму закладі;

керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти надають списки органам управління освітою місцевих рад, які їх направляють Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

керівники закладів профтех та фахової передвищої освіти надають списки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, який направляє їх Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації;

керівники закладів вищої освіти направляють списки Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Сформовані списки охочих вакцинуватися проти COVID-19 передаються до мобільних бригад, які у найкоротші терміни приїдуть до навчального закладу для проведення імунізації.

Крім того, всі охочі можуть щепитися в найближчому центрі масової вакцинації, які працюють 7 днів на тиждень.

Нагадаємо, що станом на 01 вересня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 299 407 осіб, з яких 39 491 – учителі та інші працівники сфери освіти

Сьогодні, 01 вересня, Міністр Сергій Шкарлет звернувся до освітян щодо вакцинації.

 

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь