Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Боротьба з COVID-19 та безпека здоров’я – Віктор Ляшко обговорив напрямки співпраці з очільником департаменту охорони здоров’я США

Дата: 02.09.2021 12:05
Кількість переглядів: 268

У рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президента України Володимира Зеленського, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів зустріч з Міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою (Xavier Becerra) та його колегами.

Фото без опису

Сторони обговорили боротьбу з пандемією COVID-19 та підходи до проведення вакцинальної кампанії в країнах.

“Ключовим питанням розмови стало продовження співпраці країн в рамках Глобального порядку денного з безпеки здоров’я (Global Health Security Agenda) для запобігання поширення та раннього виявлення інфекційних хвороб та адекватної відповіді на біологічні загрози” – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окрім цього під час розмови домовились про співпрацю між міністерствами в частині експертної допомоги щодо написання Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року.

“У рамках розвитку лікарського самоврядування в Україні обговорили можливість започаткувати співпрацю з AMA (American Medical Association) і APHA (American Public Health Association). Також окреслили бачення розвитку співпраці з Національним інститутом здоров’я США, Центрами контролю і профілактики захворювань та Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA, США)”, – повідомив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що розробка Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року  передбачена Указом Президента, як документ, що вперше систематизує прагнення країни забезпечити універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я та поєднується з досягненням цілей сталого розвитку ООН.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь