Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виноград - це одна з найдавніших культур, що обробляється людиною, джерело вітамінів і мінералів, плоди винограду корисні і дуже смачні

Дата: 07.09.2021 13:56
Кількість переглядів: 619

Валерій Васильович Кончаківський разом з дружиною Наталією Іванівною проживає в селі Бехи Коростенського району. За своє життя займався різними справами і в усьому мав успіх, бо брався до всього відповідально і праці докладав не мало. Але останні вісім років він присвятив виноградарству – справі, яка є його стихією з дитинства, пристрастю, його філософією. Дякуючи дружині, її турботі, допомозі, натхненню, на сьогодні мають такі здобутки.

Фото без опису

Площа на якій вирощують виноград - близько 10 соток. Загалом у своїй колекції виноградар має більше 100 сортів винограду, з яких плодоносять 48 винних та універсальних сортів, в розсаднику має 64 сорти. Посадковий матеріал купує у передовиків української селекції виноградарства.

Фото без опису

Найбільшим захопленням є аналіз вирощування та лозоводство, своєю працею ще раз довів, що будь-який із сортів, чи форм, можуть прижитися і дати великий врожай в агрокліматичних умовах Коростенщини.

Фото без опису

Плоди винограду реалізують на продаж місцевому населенню.

Фото без опису

 За словами Валерія Васильовича, підготовка винограду до зими у нашому регіоні має величезне значення. Адже саме від того, як якісно будуть укриті виноградні кущі, залежить не тільки їх врожайність на майбутній рік, але і взагалі питання їх виживання. З цієї причини до такого питання слід підходити з усією можливою серйозністю і відповідальністю.

Фото без опису

Також у своїх угіддях сім’я Кончаківських має близько 70 кущів троянд, які заворушують своїм ароматом, 26 сортів лохини, велику кількість сортів ожини та малини.

Фото без опису

Виноградарство – це важкий труд, а хто трудиться, той пожинає плоди своєї праці.

Інформація відділу агропромислового розвитку,

екології та економічної політики Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь