Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віктор Градівський: Проводимо інвентаризацію водних та лісових ресурсів Житомирщини для здійснення їх оцифровування

Дата: 08.09.2021 09:26
Кількість переглядів: 274

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський 07 вересня провів засідання регіональної комісії з інвентаризації водних та лісових ресурсів, а також об’єктів державної і комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад.

Фото без опису

У нараді також взяли участь перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Наталія Арендарчук, начальник Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Олександр Кондратюк, в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Житомирській області Віктор Торчук, керівництво райдержадміністрацій та районних рад, міські, селищні та сільські голови та/або їхні заступники, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних установ – члени регіональної комісії.

На порядок денний було винесено такі питання:

  • про вжиття заходів щодо фінансування робіт з проведення інвентаризації земель;
  • про інвентаризацію лісових ресурсів, що знаходяться на території територіальних громад;
  • про інвентаризацію водних об’єктів, що знаходяться на території територіальних громад;
  • про проведення інвентаризації земель водного фонду, лісогосподарського призначення та за її результатами забезпечення внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру;
  • про інвентаризацію об’єктів державної власності та проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно;
  • про інвентаризацію об’єктів комунальної власності, що знаходяться на території територіальних громад тощо.

«Наразі виникла необхідність проведення ретельної системної роботи для отримання достовірної інформації про водні об’єкти, лісові ресурси, об’єкти державної та комунальної власності, що знаходяться на території області та здійснення заходів з їх оцифровування», – зазначив Віктор Градівський.

Начальник Управління екології та природних ресурсів ОДА Олександр Кондратюк повідомив, що РНБО України поставило задачу – скоординувати роботу, створити дорожню карту по кожному напрямку та визначити терміни виконання. Для цього треба з’ясувати, які є проблеми, і що потрібно зробити на рівні області.

Учасників наради було проінформовано про роботу, яка наразі проводиться у цьому напрямі відповідними центральними органами виконавчої влади, зокрема в частині підготовки методичних рекомендацій щодо проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності.

Довідково. Обговорення зазначених питань зумовлене необхідністю забезпечення виконання завдань, визначених пунктом 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29.04.2021 №180.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь