Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Тарасюк під час онлайн-брифінгу: Вакцинація - один із дієвіших інструментів боротьби з поширенням коронавірусної інфекції

Дата: 08.09.2021 12:02
Кількість переглядів: 345

Сьогодні голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк спільно зі своїм заступником Володимиром Сивком провели онлайн-брифінг щодо захворюванності на COVID-19 в Коростенської у районі та проведення вакцинації від коронавірусу освітян, медиків, працівників соціальної сфери.

Очільник району відзначив, що: "За добу 07 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 2 772 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 254, медпрацівників – 46). В Коростенському районі ця цифра складає: 18 захворівших за добу, 180 – активних хворих.

На жаль, на сьогоднішній день в деяких громадах нашого району ця цифра недотягує до 80% і є реальна передумова в разі зміни рівня епіднебезпеки, що в цих громадах школи перейдуть на дистанційну форму навчання".

Юрій Тарасюк наголосив на тому, вакцинуватися важливо, адже всі маємо бути відповідальні не тільки за своє власне життя, а й за життя інших, близьких, тих, хто знаходиться поруч з нами. У контексті роботи працівників закладів освіти це необхідно.

В свою чергу Володимир Сивко довів до жителів Коростенського району, що найближчим часом на рівні країни буде прийняте рішення щодо переходу всіх областей до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки у зв’язку з поширенням в Україні штаму «Дельта» коронавірусної інфекції.

"Зараз в Україні триває 5-й останній етап вакцинації населення проти COVID-19, під час якого всі охочі віком від 18 років можуть щепитися в найближчому центрі масової вакцинації 7 днів на тиждень навіть без попереднього запису незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем. При собі обов’язково треба мати паспорт та ідентифікаційний код для введення в електронний облік", - зауважив заступник голови Коростенської РДА.

Нагадуємо, що про центри вакцинації, що діють в Коростенському районі ви можете дізнатись у свого сімейного лікаря, а також на офіційному сайті Коростенської РДА. Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

На сьогодні в області наявні такі вакцини Coronavac, Comirnaty / Pfizer, Astrazeneca та Moderna.

Пам’ятайте! Вакцинація - це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Коростенської РДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь