Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

19 вересня славне місто Овруч відзначило 1075-ту річницю з Дня заснування

Дата: 20.09.2021 13:35
Кількість переглядів: 578

І хоч день був дещо похмурим, дощовим, овручани тепло та з почуттям глибокої поваги зустрічали гостей свята. А було їх чимало.

Фото без опису

Серед почесних гостей свята цього дня були заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, заступниця голови Коростенської районної ради Олена Харченко. заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євген Медведовський та ін. Участь у святі взяли не тільки старостинські округи Овруцької територіальної громади, але й громади новоутвореного великого Коростенського району на чолі зі своїми головами.

Фото без опису

Святкування Дня міста в Овручі розпочалось ще 17-18 вересня з проведення заходів Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура-прикордонник» та показового виступу справжніх запорізьких козаків. Відбулись змагання з футболу на Кубок міського голови присвячений 1075-й річниці міста Овруч, турніри з шахів, баскетболу, міні-футболу та настільного тенісу.

Фото без опису

19 вересня святковий ранок в Овручі розпочався з молебню біля пам’ятника Св. Макарію, покладання квітів до пам’ятників Воїнам-визволителям, Т.Г.Шевченку, «І мертвим і живим захисникам України в російсько-українській війні».

Фото без опису

На центральній площі міста було гамірно. Тут і там жителі та гості міста могли ознайомитись з різноманіттям виставок народної творчості, а саме з виставками рушників, роботами художників, вишивальниць, різьбярів, роботами із соломки, тканини паперу та багато іншого.

Фото без опису

Цікавими і пізнавальними були розваги для дітей. Особливо юним овручанам сподобались краєзнавчі квести та виступи вихованців музичної школи, центру дитячої та юнацької творчості.

Дорослих же зацікавили виступи духового оркестру Овруцького будинку культури, бардів, аматорів Овруцької громади.

Фото без опису

Незабутнє враження на жителів Овруча та його гостей справило масове театралізоване дійство, під час якого відбулись парад дитячих візочків і картопляний карнавал, парад байкерів тощо.

Фото без опису

Під час урочистих подій на головній святковій сцені кращих з кращих жителів громади було відзначено в номінаціях: «Людина року», «Почесний громадянин міста», «Найстарший житель», «Наймолодший житель» та ін.

Фото без опису

Грамотами Коростенської районної державної адміністрації та Коростенської районної ради овручан відзначили голова Коростенської райдержадміністрації Юрій Тарасюк та заступник голови Коростенської райради Олена Харченко.

В своєму виступі очільник Коростенського району Юрій Тарасюк привітав міського голову м. Овруч Івана Коруда та жителів міста з 1075 річницею з Дня заснування Овруча та побажав: «… Щоб з кожним роком ваше місто розквітало і ставало гарнішим, щоб краще жилося його мешканцям, щоб ви ставали толерантнішими, добрішими і милосерднішими один до одного, щоб свято іменин вашого міста завжди єднало і гуртувало вас в одну велику родину. Нехай у місті панує суспільна злагода, взаємна повага та довіра, а в кожному домі – родинний затишок, мир, любов та достаток».

Далі відбулось відкриття фестивалю «Поліська пані Картопелька», в рамках якого всі присутні побачили цікаве, яскраве театралізоване дійство, пройшла конкурсна програма та відкриття пам’ятника «Пані Картопельці».

Народними піснями, танцями цього дня розважали жителів Овруча та його гостей не тільки місцеві народні аматорські колективи, але й запрошені. Зірковим гостем свята став український співак Дзідзьо.

Фото без опису

Загалом свято вдалось на славу. Адже гостинність і відкрита душа українського народу – це скарб нашої нації.

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь