Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 вересня селище Лугини святкувало свої 415 років

Дата: 20.09.2021 15:55
Кількість переглядів: 629

День смт Лугини - це особливий день, бо іменини рідного селища - це свято єднання всіх жителів в одне ціле. Саме в такі моменти ми відчуваємо в своїх серцях любов і гідність за свою малу батьківщину, сповнюємося почуттям єдиної родини.

Фото без опису

На чудове свято завітав і голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, Народні депутати України Арсеній Пушкаренко, Тетяна Грищенко, Максим Перебийніс та Максим Пашковський, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, директор ДП «Лугинський лісгосп» Юрій Васюхник та заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євген Медведовський.

Фото без опису

Також, за звичаєм цього дня у Лугинах святкували Фестиваль «Поліський вареник». День народження селища Лугини та Фестиваль у цей день стають єдиним цілим.

Чому саме «Поліський вареник»? Все дуже просто, адже вареники – це символ працею нажитого багатства і свідчення невтомної працьовитості та високої майстерності всіх домашніх. Вареник – неперевершений кулінарний витвір нашого народу.

Фото без опису

У програмі святкувань проходили і майстер-клас із приготування вареників від голови територіальної громади, пінна дискотека, аніматори для дітей, святкова торгівля та фотозони.

Фото без опису

Зі святковим концертом у Лугини завітав Народний артист України Павло Зібров.

Доречі, раніше співак зізнався, що вареники – його улюблена страва.

“І так! Моя улюблена страва-вареники! Не важливо з чим! Просто обожнюю. На фото солодкі, з маком, вишнею та сиром – до чаю.  Це справжній кайф”, – затвердив Зібров у соціальній мережі.

Фото без опису

Усі поважні гості привітали жителів селища Лугини з Днем народження, подякували за запрошення, відзначили грамотами, подяками та подарунками.

«Дуже приємно відзначити, що смт Лугини стало ще більш живим, яскравим та позитивним. Усі зміни все завдяки вам, шановні жителі. Ви впорядковуєте території навколо своїх домівок і підприємств, слідкуєте за порядком у селищі, допомагаєте одне одному в тяжку хвилину та разом відзначаєте святкові дні. Це підтверджує, що ви одна громада, громада, яка любить свій спільний дім, своє селище.

Дякую за вашу щоденну працю на благо нашої держави, велику любов до рідної землі та справжню відданість українському народові.

Вдячний за запрошення, шановний Петре Івановичу, за чудову та душевну організацію свята!», - привітав Юрій Тарасюк.

День селища та Фестиваль «Поліський вареник» пройшов у дружній та позитивній атмосфері.

Фото без опису

Сподіваємось, що Фестиваль кожного року буде набирати обертів та згодом буде матиме статус міжнародного. Вважаємо, що про таке чудове свято має знати весь світ.

Ірина Вознюк,

начальник відділу інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь