Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк привітав з Днем партизанської слави України

Дата: 22.09.2021 15:15
Кількість переглядів: 332

В селі Поліське у маленькому, світлому та дуже чистому будиночку проживає хоробра, мужня та дуже добра і щира Іскоростенська-Кравчук Олена Павлівна.

Фото без опису

Олена Павлівна народилася 17 липня 1928 року, за професією вчитель початкових класів. Сьогодні вона посміхається, запрошує в гості, обіймає і проводжає теплими слова, але у свої 13 років вона разом зі своїм рідним братом працювала зв’язківцем-розвідником в з’єднанні С.Малікова у загоні імені В.Боженка.

Фото без опису

Маленька дівчинка була зв’язною між партизанами та місцевими жителями. Акуупаційний нациський режим будь-кого карав смертю за відношення з місцевими лісними месниками, а поліцаї слідкували за людьми старшого віку, які могли б підтримувати партизанські загони. Тому вирішили для підпільної роботи використовувати сильних духом підлітків. Ризикуючи власним життям, Олена Павлівна передавала важливу інформацію для координаційного партизанського руху. Декілька разів Олена та її брат опинялися під ворожим поглядом де їх хотіли катувати та вбити.

На сьогоднішній день, учасниця партизанського руху Олена Павлівна залишилася однією з тих, кого можна назвати «живий свідок».

У цей святковий день, привітати Олену Павлівну зі святом та висловити їй слова вдячності завітав голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк та голова Ушомирської територіальної громади Людмила Мала.

Фото без опису

«Дякуємо Богові, що дарує їй життя! Гордимося тим, що Олена Павлівна проживає в Коростенському районі! Вона є взірцем хороброї, мужньої та доброї жінки. Міцного здоров‘я Олені Павлівні та довгих років життя!», - відзначив Юрій Тарасюк.

Фото без опису

Ірина Вознюк,

начальник відділу інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь