Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Денис Шмигаль: Рухаємося до «цифрового безвізу» з Європейським Союзом

Дата: 23.09.2021 09:31
Кількість переглядів: 369

Україна ставить собі за мету цифровізацію всіх державних послуг та перехід у paperless-економіку. Це найбільш вдалий шлях подолання бюрократії, побутової корупції та зловживань. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 22 вересня.

Фото без опису

Так, Уряд затвердив 4 законопроекти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких, зокрема, приєднання України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

«На практиці — це відсутність бар’єрів для електронної торгівлі між Україною та ЄС або можливість використовувати електронний цифровий підпис у зовнішньоекономічній діяльності. Все це дозволить прискорити розвиток та використання технологій CardID, BankID, MobileID. Електронні підписи, електронні печатки стануть абсолютною буденністю для бізнесу, завдяки якісному провадженню цих законів», — зазначив Денис Шмигаль.

Загалом, за словами Прем’єр-міністра, Уряд на засіданні схвалив понад 20 євроінтеграційних актів, які наближують Україну до Європейського Союзу та найкращих європейських практик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь