Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Володимир Зеленський: Я прийшов змінити країну, влада заради влади мені не потрібна

Дата: 04.10.2021 08:05
Кількість переглядів: 333

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що не прагне концентрації влади та долучається до вирішення тих чи інших проблем, коли вони стають масштабними чи небезпечним і в уряду недостатньо повноважень для їхнього розв’язання. Про це він заявив під час прес-конференції у Трускавці.

Фото без опису

«Щодо концентрації влади. Мені не потрібна жодна влада. Я прийшов щось змінити, щось пообіцяв. І якщо на цьому шляху є ті чи інші гальмування – давайте прокладати інший шлях. Або дайте кермо іншому водію», – сказав Володимир Зеленський. 

При цьому Глава держави наголосив, що не втручається в роботу уряду, а лише долучається, коли з’являються потенційно небезпечні питання, як, наприклад, ситуація в енергетиці, яка стосується не лише діяльності Кабінету Міністрів.

«Питання опалювального сезону, опалювального виклику, питання цін на газ – це питання геополітичне. Тому й відповідальність уже Президента. Це питання мерів, місцевої влади, голів обласних державних адміністрацій… Коли є такі складні виклики, я запрошую в Офіс Президента всіх. Там представники місцевої влади, представники уряду. Я слухаю, і ми говоримо. Там ніхто не б’є по столу й не каже: «Буде так». Ні. Треба знайти модель», – розповів він.

За словами Володимира Зеленського, під час таких зустрічей знаходять шляхи для розв'язання серйозних проблем.

«Завдяки постійному діалогу, завдяки тому, що мені не все одно, і завдяки тому, що я не живу з відповіддю на питання журналістів «це не моя відповідальність – запитайте Кабмін», ми багато речей змогли зберегти. Можу зовсім не втручатися, і більше людей буде під Офісом із питанням «а навіщо ми вас обрали Президентом», – додав Глава держави.

Водночас він зазначив, що не займається мікроменеджментом, тому що в такому разі не вистачає часу на стратегічні питання.

«До мікроменеджменту я тепер вдаюся лише в моменти, коли це ситуація дуже великих ризиків для держави», – зауважив Президент.

Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Зеленський також повідомив, що не має наміру ініціювати зміни до Конституції України з метою повернення до президентсько-парламентської або встановлення президентської форми правління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь