Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прем’єр-міністр: Місцева влада має не допустити підвищення тарифів у цьому опалювальному сезоні

Дата: 05.10.2021 14:43
Кількість переглядів: 437

Україна більш ніж на 90% готова до опалювального сезону. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю LB.ua.

Фото без опису

Як зауважив Глава Уряду, через зростання цін на газ на європейських хабах і біржах весь світ зіштовхнувся зі складною газовою кризою. У зв’язку з цим, першочергове завдання держави — забезпечити спокій і комфорт населення.

«Є річний контракт від «Нафтогазу» — 7,96 грн за кубометр. Ціна незмінна до 1 травня. 7,42 грн за кубометр — ціна трирічного контракту на рік для теплокомуненерго. ОСББ це теж стосується, бо це об’єднання людей. Як фізичні особи вони отримують газ для котелень за тією ж ціною», — зауважив очільник Уряду.

Денис Шмигаль відзначив, що Уряд шукає компроміс із головами міст, аби тарифи на тепло для людей не підвищувалися. Зокрема він нагадав, що в лютому Уряд підписав перший меморандум з міськими головами, який послідовно виконується. Також Уряд, «Нафтогаз» й очільники міст минулого тижня уклали новий меморандум.

«Суть цього меморандуму полягає в тому, що ми як держава готові підставити плече мерам, але вони своєю чергою мають узяти на себе відповідальність за незмінність тарифів для людей. Я переконаний, що ми досягнемо компроміс, бо ціль і держави, і керівників органів місцевого самоврядування одна — підтримати громадян і не допустити зміни тарифів у цьому опалювальному сезоні», — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також підкреслив, що в газосховищах на сьогодні накопичено понад 18,5 млрд кубів газу, що більше, ніж було в попередні роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь