Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 01 жовтня в Україні стартує нова програма реімбурсації інсулінів, — брифінг у Житомирській ОДА. ВІДЕО

Дата: 06.10.2021 09:36
Кількість переглядів: 374

Про це розповіла 27 вересня, під час онлайн-брифінгу в Житомирській ОДА завідувачка ендокринологічного відділення Обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Вікторія Стаховська.

Зокрема вона пояснила, що відповідно до нових змін, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 №854, змінюється і порядок надання інсуліну громадянам. Так, аптеки заключатимуть угоди напряму з НСЗУ, а е-рецепт буде діяти на всій території України.

Після того, як зміни наберуть чинності, лікарі-ендокринологи в медичній інформаційній системі створюватимуть план лікування кожному пацієнту, який потребує інсулінотерапії (або десмопресину для пацієнтів із захворюванням на нецукровий діабет), а також сформує первинні призначення, електронний рецепт на препарати інсуліну та десмопресину, які пацієнт зможе в подальшому отримувати у свого сімейного лікаря.

 

За відсутності лікаря-ендокринолога в районі області головними лікарями (директорами) медичних установ обласного значення визначаються маршрути пацієнтів у межах відповідних адміністративних районів.

Детальніше про зміни у забезпеченні інсуліном жителів Житомирської області дивіться у ВІДЕО брифінгу.

Сьогодні перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та комунальної установи “Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського” Житомирської обласної ради також взяли участь в онлайн-нараді МОЗ України щодо впровадження проєктів  –  електронні листки непрацездатності  та електронних рецептів на інсуліни в електронній системі охорони здоров’я.

Нагадаємо, що відтепер на порталі Дія за даними електронної системи охорони здоров’я можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію.

Довідково. Станом на 22.09.2021 в Житомирській області 6846 пацієнтів із захворюванням на цукровий діабет потребують інсулінотерапії.

43 лікаря-ендокринолога у Житомирській області отримали доступ та пройшли відповідне навчання на електронній платформі НСЗУ, 19 з яких вже створили 752 електронних плани лікування.

Відел за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?v=553118075899345


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь