Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Газета "Древлянський край" вже 96 років радує своїх читачів

Дата: 07.10.2021 15:30
Кількість переглядів: 463

Сьогоднішній день є знаменним як для редакційного колективу газети «Древлянський край», так і для мешканців Коростенщини. Минуло 96 років, як почала видаватись друкована газета на території нашого краю. І перший номер вийшов саме 7 жовтня 1925 року.

Фото без опису

А чи знаєте ви, як вона називалась?

????Це була окружна газета «Нове село». На її сторінках розповідали про життя тодішніх Олевського, Лугинського, Народицького, Овруцького та інших районів, що входили в склад округи, а також її центру. Тираж часопису у перші роки становив 1200 примірників.

????З 1 жовтня 1930 року, після ліквідації Коростенської округи, в місті з’являється своя газета - «Поліська комуна». Через п’ять років газета виходить з новою назвою – «Більшовицький форпост» і це не остання зміна назви міськрайонки (мабуть, така особливість коростенської газети).

????Звичайно, в період окупації міста нацистами вихід газети припиняється, але вже 22 січня 1944 року коростенці мали нагоду гортати сторінки міської газети «Правда Коростенщини».

????На зміну їй 12 травня 1962 року виходить перший номер оновленої міськрайонної газети «Радянське Полісся». У 70-80-ті роки тираж газети становив понад 24 тисячі примірників.

З’являються нові цікаві рубрики:???? «Куточок вихідного дня» (її дописувачі - письменники Коростенщини), а такі рубрики, як «Люби і знай свій рідний край», «Військово-патріотичний клуб «Слава» стануть у нагоді і зараз краєзнавцям й містянам, яким цікава історія Коростенщини. Свої історико-краєзнавчі розвідкитут друкували журналісти, популяризатори й дослідники історії міста С. Іванов, Г. Легастов, Ю. Сегал, М. Грищенко, О. Біргер, М. Пригорницький, С. Корольов. Були й гострі, критичні рубрики – «Поліський шершень».

????5 квітня 1997 року знову зміни у назві нашої, довгий час єдиної міськрайонної газети. Вгадали, яка назва часопису в подальшому?…

«Древлянський край»!

У центральній бібліотеці зберігаються підшивки газети «Правда Коростенщини»?? «Радянське Полісся»?? «Древлянський край».

Вивчайте минуле нашого краю на шпальтах видання майже із 100-річною історією!

Повідомляє Коростенська Міська Центральна Бібліотека


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь