Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Житомирській області триває вакцинація працівників освітніх установ від коронавірусу, – Юрій Денисовець

Дата: 08.10.2021 15:42
Кількість переглядів: 586

07 жовтня в Житомирській ОДА відбулась онлайн-нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Денисовця з керівниками місцевих органів управління освітою з питань проведення вакцинації педагогічних працівників проти COVID-19.

На нараді обговорили ситуацію в області щодо вакцинації вчителів і подальшої роботи закладів освіти в умовах дії «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

За інформацією Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА, в області функціонує 1280 закладів освіти, у 266 з яких станом на 07 жовтня відсоток вакцинованого персоналу становить менше 80%.

З 651 закладу дошкільної освіти не провакциновано у достатній кількості 199 закладів або 30,5%.

Ситуація щодо вакцинації в закладах загальної середньої освіти краща ніж у дошкільних – наразі з 580 ЗЗСО не провакциновано 65 закладів (11,5%), які продовжують навчання за дистанційною формою.

За статистичними даними, у Житомирському районі загальний відсоток вакцинованих першою дозою найкращий із чотирьох районів – 82,9%. Але найгірша ситуація склалась у Вільшанській (51,4%) та Вишевицькій (52,0%) територіальних громадах. Також не досягли потрібного рівня вакцинації проти коронавірусу Курненська (61,8%), Станішівська (62,0%), Попільнянська (65,5%) та Андрушівська (71,0%) громади.

У Новоград-Волинському районі загальний відсоток вакцинованих склав 82,6%. Дві територіальні громади з відсотковим показником до 70,0% – Довбиська та Чижівська. Три територіальні громади наближаються до відсотка 80,0 – Городницька, Дубрівська та Барашівська.

Загальний відсоток вакцинованих освітян у Бердичівському районі становить 79,6%. На зменшення відсотка вакцинованих вплинула ситуація, яка склалась у двох територіальних громадах: Ружинська – 63,2% та Краснопільська – 71,7%.

Найгірша ситуація з вакцинацією наразі в Коростенському районі – 77,2%. Чотири територіальні громади мають менше 70,0% вакцинованих освітян: Горщиківська, Ушомирська, Словечанська та Олевська.

«Закликаю працівників закладів освіти свідомо й виважено підійти до питання вакцинації проти коронавірусу та захистити себе й учнів від важкої хвороби», – наголосив Юрій Денисовець.

Заступник голови Житомирської ОДА подякував керівникам закладів професійної та професійно-технічної освіти, де в усіх 20 закладах вакциновано більше 80,0% працівників, що дозволяє ефективно здійснювати освітній процес у звичному режимі.

Також він відзначив заклади фахової передвищої освіти, де з 20 закладів дистанційно працює 2, та заклади вищої освіти, серед 9 з яких на дистанційному навчанні перебуває 1 (приватний) заклад, і закликав бути відповідальними та вакцинуватися.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), у разі переходу до «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть за умови, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що на Житомирщині стрімко зростає кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби та також закликала жителів області вакцинуватися.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь