Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Остапченко: Безбар’єрність фізичного оточення — один із ключових показників доступності громадян різних категорій до державних послуг

Дата: 27.10.2021 08:51
Кількість переглядів: 285

Сьогодні, 26 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела селекторну онлайн-нараду щодо результатів проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.

Також участь у нараді взяли керівники РДА та територіальних громад Житомирської області, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОДА, а також обласних установ, які увійшли до списку моніторингу.

На обговорення учасниками наради було винесено два питання:

результати проведеного моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 537 «Про затвердження Порядку проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю»;

обговорення проєкту Обласного плану дій на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030.

Наталія Остапченко наголосила, що надзвичайно важливо вирішити питання щодо кількості та якості об’єктів у Житомирській області, які підлягатимуть  моніторингу та оцінці ступеня їхньої безбар’єрності відповідно до визначеного Урядом порядку.

Так, до списку моніторингу увійшли:

заклади охорони здоров’я;

заклади освіти;

структурні підрозділи соцзахисту;

центри зайнятості;

установи пенсійного фонду;

споруди цивільного захисту;

суди;

центри надання адміністративних послуг;

національні заклади/установи;

залізничні вокзали;

автовокзали;

аеропорти.

За результатами наради до 01 листопада буде сформовано відповідний перелік об’єктів Житомирщини, що підлягають моніторингу ступеня безбар’єрності, та направлений до Мінрегіону для визначення рейтингу областей.

Нагадаємо, представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській облдержадміністрації Неля Ковалюк проінспектувала доступність об’єктів на Житомирщині для людей з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь