Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щиро вітаємо з Днем української писемності та мови, святом, яке своєю глибинною духовною суттю історично звеличує нашу націю!

Дата: 09.11.2021 09:17
Кількість переглядів: 264

Мова – то багата скарбниця духовних надбань народу, життєвого досвіду, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах – філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної   чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи. Та разом із тим мова є своєрідним оберігом звичаїв і традицій, запорукою інтелектуального зростання та поступу народу в загальносвітовому масштабі.

Український народ має давню історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому у всьому світі. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша   духовна цінність, його суть і основа буття.

За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України - Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка та багато інших видатних українських письменників,   вірних патріотів своєї Батьківщини!

Варто пам’ятати, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Бажаємо всім співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, звеличував Україну й українців.

З повагою

голова Коростенської районної державної адміністрації

Юрій Тарасюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь