Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Довідник безбар’єрності. Суспільство уже формує запит на коректну лексику

Дата: 10.11.2021 09:01
Кількість переглядів: 284

За місяць з моменту запуску «Довідника безбар’єрності» його відвідали понад 15 тисяч осіб, серед найпопулярніших розділів – «Словник».

Про це повідомляє експертна організація ГО “Безбар’єрність”.

Користувачі шукають коректну лексику – як правильно писати, говорити, звертатися, щоб не образити. Так плавно і ненав’язливо толерантне спілкування входить до порядку денного суспільства.

Читачі цікавляться правилами безбар’єрної мови, шукають, що таке «рівність» або яким коректним відповідником замінити нетолерантне слово «інвалід». Довідник занурює у себе, бо понад 20% відвідувачів проводять на сайті до 10 і більше хвилин. Є і ті, хто залишається на півгодини й довше. Активність спостерігається навіть на вихідних, коли здавалося б усі зайняті своїми насущними справами чи відпочинком.

Довідник шукають ціленаправлено, набираючи адресу https://bf.in.ua/, гуглять, переходять на нього із соцмереж. Читачі дають зворотний зв’язок – за місяць прийшло півсотні відгуків, коментарів, як покращити, що змінити, що додати. Довідник розвивається як живий організм.

Ми раді анонсувати, що вже скоро він поповниться новим розділом, який розкаже про етику поведінки з різними людьми.

Чи доречно підвищувати голос, коли спілкуєшся із людиною із порушеннями слуху? «Пішли зі мною» чи «поїхали зі мною» – як коректно запрошувати до прогулянки людину на кріслі колісному? Чи можна брати під руку незрячу людину, якщо, наприклад, вона попросила вас допомогти їй перейти на інший бік дороги?

Новий розділ Довідника відповість на ці питання і дасть розуміння, як поводитися коректно.

Щоб якісні зміни відбулися, культура спілкування має йти пліч-о-пліч із культурою поведінки, будемо підвищувати її разом


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь