Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Руслан Стефанчук підписав Закон «Про адміністративну процедуру»

Дата: 23.11.2021 13:20
Кількість переглядів: 337

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про адміністративну процедуру».

«Україно, вітаю! Щойно підписав документ із 22-річною історією — Закон України «Про адміністративну процедуру». Його цінність полягає в тому, що кожен українець матиме однакові права під час взаємодії з державою, без зайвої бюрократії, на основі стандартів ЄС»,  — підкреслив Руслан Стефанчук.

За його словами, законом передбачається, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також надавати свої усні чи письмові пояснення. А влада буде мотивувати свої рішення і повною мірою роз’яснювати людям, як ці рішення можна оскаржувати.

«Вважаю, що це — важливий крок назустріч громадянам, крок назустріч сервісній державі, крок назустріч ЄС. Крокуємо разом до Країни мрій»,  — зазначив Голова Парламенту України.

Цей Закон регулює відносини органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, інших суб’єктів, які відповідно до закону уповноважені здійснювати функції публічної адміністрації, з фізичними та юридичними особами щодо розгляду і вирішення адміністративних справ у дусі визначеної Конституцією України демократичної та правової держави та з метою забезпечення права і закону, а також зобов’язання держави забезпечувати і захищати права, свободи чи законні інтереси людини і громадянина.

Текст, підписаний Головою Верховної Ради України 22.11.2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь