Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк наголосив на важливості щеплення в час пандемії

Дата: 24.11.2021 19:59
Кількість переглядів: 457

Завдяки зусиллям держави ми маємо дієвий інструмент, який надає можливість суттєво пом'якшити наявні обмеження, які так заважали нам під час локдауну навесні. В той самий час це потребує від нас відповідального ставлення до власного здоров’я й захисту оточуючих.

Фото без опису

Будь-яка «антиковідна риторика» та несприйняття вакцинації розлітаються вщент, наштовхуючись з сухими та на жаль сумними цифрами. Щодня через коронавірус ми втрачаємо декілька жителів Коростенського району.

Фото без опису

Так, сьогодні 24 листопада, голова Коростенської районної державної адміністрації провів робочу зустріч з головами територіальних громад Коростенського району та їх заступниками, керівниками структурних підрозділів Коростенської РДА та керівниками організацій, підприємств та установ Коростенського району.

«Аби перебіг хвороби проходив у більш легкій формі, з 24 лютого 2021 року в нашій країні розпочали старт вакцинації. Від початку вакцинальної кампанії  у Коростенському районі станом на 22.11.2021 р. щеплено 135 888 осіб, що складає 53% від усього населення», - розповів Юрій Володимирович.

У свою чергу голови територіальних громад розповіли про ситуацію з киснем, стан вакцинації педагогічних та медичних працівників, а також про проблемні питання, які виникають у нелегкий час пандемії.

Фото без опису

Юрій Володимирович акцентував свою увагу на те, що вакцинація не гарантує того, що людина не захворіє взагалі, але перебіг хвороби та її наслідки будуть значно легшими. Тому він закликає усіх жителів Коростенського району вакцинуватися вже сьогодні, щоб вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті. Оскільки обманюючи себе, ми ризикуємо життям і здоров’ям та наражаємо на небезпеку своїх близьких. На жаль, хворобу обманути не вдається.

Фото без опису

Станом на сьогодні в Коростенському районі щоденно, та навіть у святкові та вихідні дні, працює 7 мобільних бригад медиків, 25 пунктів щеплення та 2 центри вакцинації.

Вакцина є в достатній кількості, а саме: Moderna, Pfizer BioNTech, Sinovac-CoronaVac та AstraZeneca-SKBio.

Інформативно. Згідно з наказом МОЗ до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, додаються співробітники:

• підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

• установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

• підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Ірина Вознюк,

начальник відділу інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю

Коростенської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь