Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Дня пам’яті жертв Голодомору

Дата: 26.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 797

Генетична пам’ять українців надовго, навічно закарбувала в собі ті жахи, ті репресивні заходи, за допомогою яких радянський тоталітарний режим поставив на коліна сотні мільйонів людей. Один із цих заходів, спланований і підготовлений в Україні з особливим підходом, – страшний Голодомор 1932-1933 років.

Фото без опису

Саме він знищив мільйони українців і мав на меті показати іншим народам Радянського Союзу, особливо селянам, що може статися й з ними, якщо вони не засвоять український урок. Такий метод тримання у покорі гордих людей було використано в історії України і ще раз, коли треба було поставити на місце окриленого переможця у Другій світовій війни. Це був Голодомор 1946-1947 років.

Сьогодні про ці драматичні сторінки історії нашого народу чимало говорять, пишуть, знають, опубліковано безліч документальних матеріалів не тільки в Україні, але й в цілому світі. За останніми даними від голоду в Україні, відомого як Голодомор, померли щонайменше 3,9 мільйона людей. Кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів. Також науковці стверджують, що через падіння народжуваності під час Голодомору Україна недорахувалась 600 тисяч немовлят. Майже 20 країн визнали Голодомор в Україні геноцидом української нації. Ця тема й досі вимагає надзвичайно глибокого осмислення, розуміння аби в подальшому ніколи не повторились жахіття, що вже пережили українці.

Щороку в День пам’ять пам’яті жертв Голодомору ми запалюємо свічку пам’яті за невинно убієнними сталінським режимом, низько схиляємо голову, згадуючи їх імена, молимось за їх душі та вшановуємо тих, хто був закатований голодом.

Вічна пам’ять жертвам Голодомору в Україні! Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Голова Коростенської районної державної адміністрації

Юрій ТАРАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь