Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні громадяни! Обігріваючи оселю, будьте уважними та обережними!

Дата: 06.12.2021 09:03
Кількість переглядів: 324

Під час похолодання різко зростають кількість та загроза виникнення пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, а саме їхню несправність, коротке замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо. За усім цим – життя та здоров’я людей, добробут громадян та їхня безпека.

Фото без опису

Рятувальники Коростенщини звертають увагу всіх на те, що необхідно бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами.

Чіткодотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність внутрішньо будинкової електромережі, розподільчих щитків, розеток та штепсельних вилок електроприладів. Не залишайте прилади, що топляться без догляду. Не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Нагрівальні елементи в обігрівачах мають бути закритого типу.

Опалюючи приміщення піччю – на газу або дровах – перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях знаходження тріщин буде добре видно закопчення. Виявлені тріщини необхідно замастити матеріалом який буде вогнетривким, легко наноситися на поверхню печі і мати гарне зчеплення з краями тріщин, найкращий варіант традиційна глина. І взагалі ремонт печей потрібно доручати виключно фахівцям. Насамперед обережність слід проявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям.

Особливо піклуйтесь про те, аби під час обігріву помешкання не постраждали діти та їхні пустощі не призвели до біди! Подбайте, аби діти перебували під постійним доглядом когось із дорослих. Час навчити дитину основам безпечної поведінки у побуті.

Коростенське районне управління Головного управління

ДСНС України у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь