Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу в Олевській територіальній громаді

Дата: 08.12.2021 16:27
Кількість переглядів: 704

Сьогодні відбулась визначна подія для Коростенщини. Урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу в Олевській територіальній громаді. Родина Таргонських отримала нове житло, а двоє дітей – Аліна та Валерія тепер зможуть відчути батьківську любов у справжній сім’ї та в новій оселі. В найближчий час новостворена родина має поповниться новими дітками, які стануть єдиним цілим та підтримуватимуть один одного як родина.

Фото без опису

Нагадаємо, що захист прав дітей є пріоритетним напрямком нашої держави. Саме з метою забезпечення реалізації права дітей уразливих категорій на виховання у сімейному середовищі наприкінці 2017 року Урядом було прийнято Постанову КМУ № 877 «Про затвердження порядку умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації», згідно якої за даною постановою в Україні (в перше) було виділено з державного бюджету місцевим бюджетам кошти на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото без опису

Варто відзначити, що це вже 3-й дитячий будинок сімейного типу, відкритий в Олевській громаді. Виконання даної Постанови дало можливість Олевській міській раді придбати будинок і для родини Таргонських. Загалом на оновлення та придбання будинку витрачено майже 1,9 мільйона гривень.

Фото без опису

У будинку облаштовані вітальня, передпокій, дитячі кімнати, спальня, кухня, ванні кімнати, санвузли. Також вона оснащена всією необхідною побутовою технікою.

Фото без опису

В урочистостях, які відбулися біля нового будинку, сьогодні взяли участь народний депутат України Арсеній Пушкаренко, голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк та його заступниця Лариса Хоречко, Олевській міський голова Сергій Лисицький, представники засобів масової інформації.

Фото без опису

Вони поздоровили родину батьків-вихователів з цією чудовою подією і висловили шановному подружжю щиру подяку за те, що вони наважилися на цей нелегкий крок. До привітань приєднуємось і ми.

Фото без опису

Варто пам’ятати, що чужих дітей не буває і кожен із нас може долучитись до благородної справи. Адже, дуже важливо, аби дітки, які і так обділені батьківською любов’ю відчували підтримку і турботу небайдужих людей. Кожна дитина, незалежно від життєвих обставин мріє про свій особистий подарунок. А особливо сильно його чекають дітки, які з різних причин не мають власної домівки та обділені батьківською любов’ю.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь