Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Коростенщині інспектори ювенальної поліції зафіксували понад 300 фактів нехтування батьківськими обов’язками

Дата: 09.12.2021 13:53
Кількість переглядів: 307

Упродовж року поліцейські ювенальної превенції Коростенського райуправління провели більш як сотню спільних із соціальними службами рейдів та відреагували на понад 300 повідомлень, що тим чи іншим чином стосувались дітей. У результаті викрили та задокументували близько пів тисячі адміністративних порушень.

Фото без опису

Профілактична робота, яку проводять ювенальні інспектори районного управління поліції, напряму стосується попередження вчинення правопорушень неповнолітніми і відносно них. Упродовж поточного року заходи пізнавально-виховного характеру для учнів відбувались у загальноосвітніх закладах. У ході спільних із соцслужбами рейдів поліцейські проводили роз’яснювальні бесіди у підоблікових родинах, що опинились у скрутних життєвих обставинах.

Фото без опису

Відтак за 11 місяців поточного року ювенальні поліцейські Коростенщини склали 540 адміністративних протоколів. Левова частка з них (306) – нехтування дорослими обов’язків по вихованню дітей. Ще півтора десятка із зафіксованих фактів стосувались доведення неповнолітніх до стану сп’яніння.  

Між тим, правоохоронці розпочали розслідування 15 кримінальних проваджень за ознаками злочинів, учинених дітьми або відносно них. Серед них – випадок втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Поліцейські звертаються до громадян із закликом відповідальніше ставитись до обов’язків по вихованню дітей. Не будьте байдужими до дитячих проблем. Якщо вам стали відомі факти відвертого  ігнорування батьківських обов’язків або ви маєте відомості про необхідність надання правової допомоги дитині або родині, в якій вона зростає, повідомте про це до найближчого відділення поліції або за номерами телефонів: (093) 895 07 33 - підрозділ ювенальної превенції Коростенського районного управління поліції або (0412) 5 00 49 - міський центр соціальних служб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь