Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На базі Коростенського відділу заготівлі крові та її компонентів КНП «Обласний центр крові» ЖОР проходить День донора

Дата: 16.12.2021 10:21
Кількість переглядів: 472

Сьогодні працівники Коростенської районної державної адміністрації взяли участь у благодійній акції здачі крові на базі Коростенського відділу заготівлі крові та її компонентів КНП «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

Фото без опису

Акція розпочалась о 8.00 годині за адресою: м.Коростень, вул. Шевченка, 66. Тут чекають на людей, що готові долучитись до цієї важливої справи. Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільна та регулярна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів щороку.

На жаль, щороку в Україні кількість донорів зменшується. Більшість із них стає донорами лише раз, коли доводиться рятувати своїх близьких чи рідних. Загалом 70% донорів здають кров лише раз у житті.

У світі ж активно пропагують, впроваджують і підтримують регулярне добровільне та безоплатне донорство крові. Такий вид донорства — найбезпечніший ресурс якісної крові. Безоплатні донори мають іншу мотивацію, аніж платні, та ретельніше готуються до здавання крові.

Фото без опису

Нагадаємо, нещодавно голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк закликав до участі в благодійній акції всіх жителів Коростенського району.

Зокрема, очільник району написав на своїй сторінці у Фейсбук: "Шановні жителі Коростенського району! Звертаюсь до вас з почуттям глибокої тривоги. Відсутність донорів крові та препаратів крові щороку «відчувають на собі» близько 300 000 громадян України. Саме їх життя та лікування на 80% залежать від достатнього запасу донорської крові та її компонентів. Станьте частинкою любові до ближнього, щоб подарувати пацієнтам надію на життя!"

Наталія Колєнова,

старший інспектор відділу інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь