Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінрегіон продовжуватиме співпрацю з партнерами з розвитку у сфері гендерної рівності

Дата: 21.12.2021 14:39
Кількість переглядів: 384

Реалізація проєктів з «ООН Жінки» щодо інтеграції ґендерних питань у реформу місцевого самоврядування є важливим кроком політики Мінрегіону. На цьому наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій Ігор Корховий під час засідання Наглядової Ради проєкту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», що фінансується Урядом Канади.

«Мінрегіон вдячний організації “ООН Жінки” та Посольству Канади за підтримку людиноцентричних реформ в Україні. Ми готові й надалі співпрацювати з Проєктом, аби ще більш активно впроваджувати політики гендерної рівності на місцевому та регіональному рівнях», – зазначив заступник Міністра.

Учасники засідання, зокрема, обговорили реалізацію Проєкту відносно його цілей за 2021 рік та визначили наступні кроки з її реалізації у 2022 році. Представники Посольства Канади в Україні поінформували про готовність їх Уряду і надалі сприяти Україні у реалізації реформи децентралізації через механізм міжнародної технічної допомоги.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко позитивно відзначила роботу міністерства за напрямом відстоювання гендерної рівності та підкреслила важливість залучення представників регіональних та місцевих органів влади до гендерного процесу.

Зазначимо, до обговорення у рамках заходу також були долучені Голова Представництва Структури ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, заступниця голови відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Саша Форманек та керівниця Проєкту Нургуль Асилбєкова.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що План заходів на 2021-2023 роки до Державної стратегії регіонального розвитку забезпечить сталий розвиток кожного регіону та громади.

Довідково. За підтримки Структури ООН Жінки в Україні у 2021 році Мінрегіоном за напрямом гендерної рівності було розроблено та затверджено Стратегію гендерної рівності Мінрегіону на 2021-2023 рр., а також План дій з реалізації Стратегії гендерної рівності Мінрегіону на 2022-2023 рр., проведено масштабну (понад 200 учасників) онлайн Конференцію «Регіони в центрі гендерної політики», сформовано Кластер з питань гендерної рівності в рамках Секторальної робочої групи «Децентралізація та регіональний розвиток» при Мінрегіоні, а також на постійній основі забезпечено проведення аналізу стратегічних, планувальних документів та нормативно-правових актів міністерства з метою дотримання в них принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь