Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 2021 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку було профінансовано понад 300 проєктів у громадах

Дата: 29.12.2021 13:38
Кількість переглядів: 457

У 2021 році кошти Державного фонду регіонального розвитку обсягом 4,5 млрд гривень розподілено на реалізацію 306 проєктів. Йдеться про будівництво та реконструкцію навчальних та медичних закладів, ЦНАПів, об’єктів спортивної інфраструктури, водопостачання та водовідведення тощо. Також цьогоріч кошти ДФРР спрямовано на розбудову чотирьох індустріальних парків, облаштування яких цьогоріч включено до програми Президента України «Велике будівництво». Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Державний фонд регіонального розвитку — це інструмент для реалізації стратегічно важливих проектів для громад. Наприклад, для гірських територій українських Карпат важливе виробництво екологічної продукції, розвиток сільського, гірського та екологічного туризму. У невеликих селах необхідно розвивати мале та середнє підприємництво. До того ж цьогоріч розпочалось будівництво інфраструктури чотирьох індустріальних парків, які стануть двигунами для економічного зростання регіонів. Міністр Олексій Чернишов неодноразово наголошував, що держава готова фінансово підтримувати розвиткові проєкти у громад. Тож «м’яч» — на стороні громад, які мають готувати якісні проєкти», — зауважив Іван Лукеря.

У 2021 році було профінансовано будівництво та оновлення 121 навчального закладу, 21 об’єкта водопостачання та водовідведення, 38 медичних об?єктів та закладів соціального захисту, 22 об?єктів сфери культури, 76 спортивних об?єктів, 6 екологічних проєктів та 6 центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» протягом найближчих років Уряд планує побудувати інфраструктуру для створення не менш ніж 25-ти індустріальних парків, у тому числі й у Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь