Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Коростені правоохоронці запобігли поширенню наркотиків у виправну установу

Дата: 10.01.2022 09:51
Кількість переглядів: 315

5 грудня увечері поблизу місцевої виправної колонії правоохоронці затримали чоловіка та дівчину, які перекинули через паркан згортки з, імовірно, наркотичними засобами. Нині в рамках розпочатого кримінального провадження триває встановлення всіх обставин.

Оперативники регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН Нацполіції разом із поліцейськими Коростенського райуправління ГУНП і працівниками пенітенціарної установи у м. Коростені у результаті спільних заходів затримали 36-річного жителя райцентру і його 17-річну знайому одразу після того, як вони перекинули через паркан виправної колонії згортки із забороненими речовинами. Під час огляду у них виявили понад 50 пігулок, імовірно, сильнодіючого лікарського препарату та кристалічну речовину – також, імовірно, наркотичних засобів.  Усі заходи проводились за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури.

Про чоловіка відомо, що наразі він є обвинуваченим у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень. Неповнолітня дівчина раніше не потрапляла у поле зору правоохоронців. За попередніми відомостями, обоє діяли за телефонними вказівками одного із засуджених, який відбуває термін покарання у виправній установі. Викритих чоловіка та дівчину поліцейські доставили до відділку для з’ясування всіх обставин.

На місці працювала слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції. Правоохоронці вилучили нарковмісні згортки та наразі їх направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в області.

Нині триває подальше з’ясування всіх обставин події, попередня правова кваліфікація якої - ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються ув’язненням на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь