Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Близько 4,5 годин співали колядки та щедрівки в Олевську та встановили рекорд України

Дата: 17.01.2022 16:14
Кількість переглядів: 1401

Новий рік і Різдво Христове – свята, що в нашій українській культурі наповнені великою кількістю обрядів, пісень, ігор і атрибутики. Від покоління до покоління передаються нам знайомі короткі тексти щедрівок і колядок, які виконуються на Різдво у Святвечір, аби привітати людей із народженням Сина Божого й уславити його. Колядки містять у собі побажання здоров’я, багатства і врожаю на наступний рік. Сьогодні традиція не тільки продовжується, але й примножується.

Фото без опису

Так, 13 січня в місті Олевську Коростенського району біля головної ялинки громади встановили рекорд України з найдовшого безперервного виконання колядок та щедрівок у концертній програмі.

Фото без опису

Рекорд зафіксували представники Книги рекордів України у категорії «Масові заходи, мистецтво». Метою рекорду було популяризувати поліські автентичні колядки та щедрівки, а також відродити та зберегти духовно-культурну спадщину регіону.

Фото без опису

Концертна програма вмістила в собі виконання найунікальніших творів-пісень новорічно-різдвяного циклу з особливою говіркою регіону. Відзначимо, що найстарішій колядці вже понад 100 років. У заході взяли участь понад 300 учасників: народні й аматорські колективи, діти, артисти з усієї громади, а також заступниця голови Коростенської районної державної адміністрації Лариса Хоречко та Олевський міський голова Сергій Лисицький.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь