Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В обійсті жителя Овруччини правоохоронці виявили саморобний пістолет

Дата: 19.01.2022 13:29
Кількість переглядів: 335

В обійсті жителя Овруччини правоохоронці виявили саморобний пістолет, який направили на експертне дослідження. Триває з’ясування всіх обставин подій. 

Фото без опису

Працюючи в Овруцькій громаді, дільничні офіцери поліції отримали інформацію про ймовірне зберігання місцевим жителем зброї. Відтак 18 січня правоохоронці провели санкціонований обшук в приватному домоволодінні у с. Коренівці. 

В результаті у приміщенні, що належить 53-річному чоловікові, виявили предмет, схожий на пістолет кустарного виробництва. За словами господаря, він його знайшов та лишив собі. Виявлене вилучили та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 

Нині правоохоронці з’ясовують обставини подій, у тому числі походження небезпечного предмету. 

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. 

Водночас частиною 3 цієї ж статті передбачено, що особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. 

Відтак, поліція закликає громадян у разі виявлення зброї, боєприпасів або інших ймовірно небезпечних предметів не брати їх до рук, не переносити та не розбирати, а обмежити до них доступ сторонніх осіб та негайно повідомити про це правоохоронців. Такі заходи допоможуть захистити вас та оточуючих від небезпеки та уникнути кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь